A Milannak egy pont kell a bajnoki címhez

A Milan hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Bolognát a Serie A 35. fordulójában, így ha a hátralévő három fordulóban szerez legalább egy pontot, már matematikailag is bajnoknak tekinthető. A Vass Ádámot csereként bevető Brescia háromszor is megszerezte a vezetést a Sampdoria otthonában, ám így is csak egy pontot szerzett. A genovai csapatban Laczkó Zsolt kezdőként 60 percet játszott, Koman Vladimirt nem cserélték be.

Flamini (jobbra) korai találata végül három pontot ért a Milannak

Az Inter szombati, Cesenában aratott sikere miatt a Milan most vasárnap matematikailag még nem tehette biztossá bajnoki címét, ám a Bologna legyőzésével gyakorlatilag a piros-feketék nyakába került az aranyérem. Sokáig nem kellett várni az éllovas vezető – és mint később kiderült, győztes – góljára, a 8. percben a Robinho passzával kilépő Mathieu Flamini a labdaátvétellel becsapta védőjét, és bár Emiliano Viviano elsőre még nagyot védett, a kipattanóra Flamini ért oda elsőként, és az üres kapuba talált.

Az első félidőben több nagy lehetőség is adódott a hazaiak előtt előnyük növelésére, de Antonio Cassano, Kevin-Prince Boateng, Robinho és végül Flamini sem járt szerencsével. A 61. percben Robinho újabb nagy helyzetet hagyott ki, ami később sokba kerülhetett volna csapata számára, hiszen az utolsó húsz percben a Bologna is veszélyeztetett néhányszor. Ezek a helyzetek azonban kimaradtak, Francesco Della Rocca kiállítása pedig végleg megpecsételte a vendégek sorsát. A Milan 1–0-ra nyert, nyolcpontos előnnyel vezet tehát az Inter előtt, így most már csak abban az esetben csúszhat le az aranyról, ha a hátralévő három fordulóban egy pontot sem szerez, a városi riválisa pedig háromszor diadalmaskodik.