Milan és az Inter is hármat vágva nyert

Az AC Milan és az Inter is győzött az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) második fordulójában: előbbi a Cagliarit gyűrte le hazai pályán (3–1), utóbbi a Catania vendégeként szerzett három pontot (0–3).

milann.jpg

MILAN–CAGLIARI 3–1

Az újonc Verona elleni vereség után javítani szeretett volna az AC Milan, méghozzá a Cagliari elleni hazai bajnokin. A sok sérülttel bajlódó milánói együttes a nyolcadik percben meg is tette a szükséges lépést ehhez, ugyanis Mario Balotelli jobb oldali beadását követően Robinho hét méterről lőtt a hálóba, ezzel megszerezte idei első bajnoki gólját. (1–0)

Robinho később ismét veszélyeztetett, a 31. percben pedig megduplázta előnyét a Milan: Balotelli lövése kipattant, Philippe Mexes jókor volt jó helyen, és közelről a hálóba húzta a labdát egy ollózó mozdulattal. (2–0)

A Cagliari is magára talált az első félidő végére, Marco Sau egy gyönyörű szólót követően a tizenhatos széléről helyezett a házigazdák kapujába, visszahozva ezzel a vendégeket a meccsbe még a szünet előtt. (2–1)

A 62. percben egy nagy védelmi hibát követően eldőlt a három pont sorsa: egy közeli lövés után a vendégek rossz helyre fejelték ki a labdát, Balotelli lekezelte azt, és a jobb oldalról, hat méterről higgadtan a rövid felsőbe bombázott, ezzel kialakította a végeredményt. (3–1)

A Juventustól igazolt Alessandro Matri Robinhót váltotta a második félidőben, így győztes meccsen mutatkozhatott be a Milanban.

CATANIA–INTER 0–2

Mindkét csapatnak volt gólszerzési lehetősége már az első percekben, majd mindkét gárdának kényszerű cserét kellett végrehajtania sérülés miatt: a hazaiaknál Mariano Izco, a vendégeknél Mateo Kovacic hagyta el a pályát. A vezetést a 19. percben az Inter szerezte meg: Jonathan hagyta faképnél a gyengén záró szicíliai védelmet, beadását Rodrigo Palacio kotorta a hálóba. (0–1)

A szünet után tovább növelte előnyét a vendégcsapata: Rodrigo Palacio beadását Nagatomo Juto bevetődve fejelte a hálóba. A végeredményt Ricky Álvarez állította be, egy remek szólót követően két embert kicselezve lőtt a hálóba, ezzel bebiztosította az Inter szezonbeli második sikerét. (0–3)

A TÖBBI PÁLYÁN

Az Atalanta javított az első fordulóbeli veresége után, hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Torinót. Az újoncok csatáját a Livorno nyerte, mely a Sassuolót tömte ki idegenben. Az Udinese egy védelmi hiba után szerzett vezetést a Parma ellen Emmanuel Agyemang-Badu révén, majd Thomas Heurtaux egy szabadrúgás után növelte az előnyt. A túloldalon Antonio Cassano első gólját szerezte a Parma színeiben, a végeredményt az utolsó percben Luis Muriel állította be 11-esből.

A Fiorentina bedarált a Tőzsér Dánielt nem nevező Genoát, Guiseppe Rossi és Mario Gomez is két gólt szerzett a meccset 10 emberrel befejező hazaiak ellen. A Bologna nem bírt a Sampdoriával.