Egy elképesztő öngól is kellett az Inter sikeréhez

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 12. fordulójában az Inter hazai pályán Francesco Bardi öngóljával és Nagatomo Juto hosszabbításban szerzett találatával 2–0-ra legyőzte a Livornót.

zanetti.jpg

Az Inter–Livorno találkozón Achilles-ín-szakadását és a belőle való felgyógyulást követően először léphetett pályára Javier Zanetti. A 40 esztendős, elnyűhetetlen argentin bekk még áprilisban dőlt ki. Most is, csakúgy, mint a múlt heti fordulóban, amikor nem került bevetésre, a kispadon kezdett.

Az Esteban Cambiasso által vezérelt Inter az első perctől a saját kapujához szögezte a vendégeket, és sorra alakította ki a helyzeteket, miután a jobb szélen Duncan kevésnek bizonyult az Inter akcióival szemben.

Lassan csordogált a találkozó az első félóra végéig, aztán egy, a szilveszteri válogatásokba is passzoló jelenet következett. Jonathan adott be a jobb szélről, az ötös sarkán felpattanó labdába pedig nagyon rosszul ért bele az egyébként az Intertől kölcsönbe érkezett Francesco Bardi, és behúzta saját kapujába a labdát. 1–0

Az elképesztő öngól után – amely miatt vélhetően nem sieti el a 21 esztendős kapus visszahívását az Inter – is a hazaiak játszottak fölényben, és a jobb oldali beadásokból szinte percenként alakítottak ki helyzeteket. Bár a tizenhatoson egyedül árválkodó Palacio is helyzetbe tudott kerülni párszor fejjel, a vendégek jól védekeztek, így a félidő végéig már nem változott az állás.

A fordulás után sem sokat változott a játék összképe, leszámítva a vendégek lelkes kezdését, sorra alakította ki a helyzeteket az Inter, a Livorno pedig a kontrákkal próbált veszélyeztetni.

Nyolc perccel a vége előtt még Javier Zanetti is pályára lépett. A 40 esztendős, 145-szörös argentin válogatott játékost áprilisban kellett megműteni Achilles-ín-szakadása miatt, és sérülése óta most játszott először bajnokin.

Az argentin beállása után is voltak lehetőségei mindkét együttesnek, a mérkőzés utolsó találatát pedig az Inter szerezte. Zanetti indult meg középen, majd passzolt a szintén csereként beállt Kovacichez, aki gyönyörűen tette a tizenhatos vonaláról Nagatomo elé a labdát, a japán pedig nem hibázott: egyből a kapuba bombázott. 2–0