Ibra: Azért is kiállítanak, ha magamban beszélek

Zlatan Ibrahimovic alighogy visszatért eltiltásából, megint piros lapot kapott, a Milan Fiorentina ellen megnyert bajnokiján. A svéd csatár elmondta, nem a bírónak „szólt be”, hanem saját magával „veszekedett”. Francesco Totti bízik benne, még játszhat a Románál Carlo Ancelotti irányítása alatt. Luigi Delneri szerint sokat fejlődött az utóbbi időben a Juventus.

A Milan 2–1-re legyőzte idegenben a Fiorentinát tegnap este, így továbbra is három pont az előnye a második Napoli előtt és öt az Inter előtt. A piros-feketék vezetőedzője, Massimiliano Allegri szerint fontos lépést tettek a bajnoki cím felé.

„Számos lehetőségünket elpocsékoltuk – pedig már korábban biztossá tehettük volna a győzelmet –, és ez megbosszulhatta volna önmagát. A Fiorentina nagyon jól játszott, főleg a jobb szélen, ahol többször zavarba hoztak minket. Fontos sikert arattunk” – mondta Allegri.

„Továbbra is megvan az előnyünk a tabellán és az egymás elleni eredményekben, úgyhogy azt hiszem, egy lépéssel közelebb kerültünk a scudettóhoz” – tette hozzá a szakember.

A találkozó 87. percében Zlatan Ibrahimovic piros lapot kapott, és eltiltás várhat rá. A svéd csatár – aki eddig 66 szabálytalanságot, nyolc sárga lapot és két pirosat jegyzett a bajnokságban – elmondta, saját magára volt mérges.

„Elveszítettem a labdát, és dühös lettem magamra, nem pedig az asszisztensre vagy a bíróra. Magamhoz beszéltem, nem hozzá. Nem reklamáltam a piros lap ellen, mivel a bíró már meghozta a döntését, nem volt értelme beszélni” – mondta Ibrahimovic.