Berlusconi a scudettóról és C. Ronaldóról álmodik

Silvio Berlusconi, az AC Milan labdarúgócsapatának tulajdonosa az egyik hétfői televíziós interjúban kijelentette: ha a piros-feketék megszerzik a bajnoki címet, „egy vagy két nagyszerű játékost” igazolnak – és az egyik Cristiano Ronaldo lehet.

 Hárman a jelenlegi meghatározó „Milan-arcok” közül (középső sor, balról jobbra): Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, Adriano Galliani, a klub alelnöke és Zlatan Ibrahimovic

 Az olasz miniszterelnök egy népszerű beszélgetős showműsorba kapott meghívást, és a politika helyett ezúttal elsősorban „szerelméről”, az AC Milanról és annak jövőjéről beszélt.

„A Milan olyan csapat, amely zűrzavaros periódusok után mindig kivirágzik, köszönhetően a széles keretnek, amelyet kialakítottunk, és amely lehetővé teszi, hogy mindig harcos együttes képviselje a pályán” – mondta Berlusconi szíve örök szerelméről.

„Az élen vagyunk a bajnokságban, de szorosan követ minket a Napoli, a célunk azonban nem lehet más, minthogy megőrizzük az előnyünket. Jó jel, hogy az utóbbi időben a kapusaink jól teljesítenek, Thiago Silva és Nesta is mindig meggyőző, és elöl Pato kivételes formában van. Olyanban, amilyenben két hónapja Ibrahimovic volt” – adott rövid szakmai elemzést csapatáról a tulajdonos, aki kérdésre válaszolva elmondta, hogy ő ugyan nem ordított a svéd legutóbbi kiállításánál, de volt ismerőse, aki megtette.

„A Napoli és az Inter továbbra is veszélyes lehet, de a hátralévő találkozókon a sorsunk a saját kezünkben van” – mondta Berlusconi, aki nyilatkozata egy részében már a bajnoki címnél is tovább ment.

„Ha megnyerjük a scudettót, a nyári átigazolási időszakban bizonyosan igazolunk egy vagy két klasszist, és az egyikük Cristiano Ronaldo lehet. Azt hiszem, mindenkinek nagy örömet jelentene, ha sikerülne őt szerződtetnünk. S az álmaink néha valósággá válnak” – mondta a tulajdonos.

Berlusconi részletesen beszélt a vezetőedzővel, Massimiliano Allegrivel való kapcsolatáról is.

„Az első pillanattól fogva, mióta találkoztunk, tetszik a hozzáállása, és mint ember is jól képviseli a Milan-érzést és a Milan-stílust. Egy elnöknek, aki már hosszú ideje a futballban van, a mérkőzés egy-egy momentumáról lehet gondolata, de azt továbbra sem követelhetem meg, hogy a vezetőedző mindig azt tegye, amit én akarok. Allegrivel gyakran értekezünk, beszélünk telefonon, és mindig egyetértünk. Harmónia van közöttünk, és ő a legnagyobbakkal együtt töltött időre emlékeztet. Azt hiszem, ő lehet az az edző, aki bekerülhet a Sacchi, Capello és Ancelotti nevével fémjelzett sorba.”