Dráma után Marchisio negyeddöntőbe lőtte a Juvét

A Juventus hosszabbítás után 2–1-re győzött hazai pályán a Bologna ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Olasz Kupában. A torinóiak negyeddöntős ellenfele a Roma–Fiorentina találkozó győztese lesz.

Claudio Marchisio remek megmozdulása döntött

Nem mondhatni, hogy látványos helyzetekkel indult volna a mérkőzés, a Juventus és a Bologna amolyan igazi „olaszfocis” meccsel „szórakoztatta” a nézőket. A torinói együttes vezetőedzője, Antonio Conte már a szerdai sajtótájékoztatón jelezte, hogy azok bizonyíthatnak a kupameccsen, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak a szezonban.

Persze a „zebrákat” így sem kellett félteni. A Milos Kraszics, Fabio Quagliarella, Alessandro Del Piero támadóhármas elméletileg sok veszélyt rejt magában. Elméletileg...

Az első félidőben ugyanis alig forogtak veszélyben a kapuk. Némi izgalmat mindössze Del Piero távoli lövései jelentettek. No meg Quagliarella kihagyott ziccere nem sokkal a szünet előtt...

Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy a mérkőzésen végig a Juventus irányított. Így aztán a második félidőben is inkább a hazaiak álltak közelebb a gólszerzéshez. A játékrész elején Del Pierro megpattanó lövése ment mellé, majd az olasz támadó újabb próbálkozását Federico Agliardi tolta szögletre.

Már mindenki elkönyvelte, hogy hosszabbítás lesz a mérkőzésen, amikor is a 90. percben Emanuele Giaccherini egy labdaszerzés után vezette a labdát, és éles szögből betalált a vendégek kapujába. Egy fordulatot azonban még tartogatott a meccs...

A rendes játékidő hosszabbításának 6. (!) percében Andrea Raggi egyenlített, így következhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

Ez elég balszerencsésen kezdődött a Bologna számára, ugyanis Nico Pulzetti megsérült, és mivel a vendégek már kihasználták a három cserelehetőségüket, tíz főre fogyatkoztak.

Emberhátrányban mintegy tíz percig bírták a Juve nyomását, a 102. percben Claudio Marchisio szép cselt követően gyönyörűen lőtte ki a kapu jobb oldalát.

A Juventus ezután még szerzett két, les miatt érvénytelenített gólt, Eljero Elia ziccert rontott, de ez is belefért a torinóiak számára, ugyanis 2–1-es győzelmükkel ha nehezen is, de bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol a Roma vagy a Fiorentina lesz az ellenfelük.

LABDARÚGÓ OLASZ KUPA 
NYOLCADDÖNTŐ
Juventus–Bologna 2–1 (Giaccherini 90., Marchisio 102. ill. Raggi 90+6.) – hosszabítás után.

 

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA, ÁGRAJZ SZERINT 
Juventus–Bologna 2–1
Roma–Fiorentina
Lazio–Verona
Milan–Novara
Palermo–Siena
Udinese–Chievo
Internazionale–Genoa
Napoli–Cesena