Juventus: Alessandro Del Piero az idény végén távozik a torinóiaktól

Alessandro Del Piero a mostani idény végén távozik a Juventustól. Ezt a torinói futballklub elnöke, Andrea Agnelli jelentette be kedden, a részvényesek közgyűlésén.

Del Pierót már csak májusig láthatják a torinóiak trükközni

„A kapitányunk még egy évig nálunk akar játszani, aztán elhagy bennünket” – fogalmazott az egyesületi vezető, arra azonban nem tért ki, hogy a jövőre 37 éves futballista végleg befejezi-e a pályafutását vagy egy másik csapathoz igazol.

Del Piero tizennyolc éve megszakítás nélkül a Juventus színeiben szerepel, még akkor sem hagyta el az együttest, amikor azt 2006-ban, a bundabotrány miatt a másodosztályba sorolták.

A támadó a klub történetének rekordere a lejátszott mérkőzéseket és a gólok számát is tekintve, ezen kívül nyolcszor nyert bajnoki címet a gárdával, és egyszer a Bajnokok Ligájában is a csúcsra ért. Öt éve, a németországi világbajnokságon aranyérmes lett az olasz válogatottal.

Del Piero már korábban felvetette, nem biztos, hogy a szezon végén is folytatja a játékot a torinóiaknál.

„Tudva, hogy ez is lehet az utolsó szezonom, arra sarkall, hogy kétszáz százalékot adjak bele. Még nem döntöttem el, hogy ez lesz-e az utolsó idényem a Juventusszal vagy más csapattal, de húszévnyi játékkal a hátam mögött biztosan jó lesz visszatekinteni a pályafutásomra” – mondta korábban a „zebrák” csapatkapitánya.