A Juve kétszer került hátrányba, de nyert a Genoa ellen

A Juventus 3–2-re győzött a Genoa ellen Torinóban az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 32. fordulójában. A hazaiak nyerőembere a csereként beálló Luca Toni volt, aki gólpasszt adott, majd győztes találatot szerzett.

Az európai kupaindulást érő helyezésért küzdő Juventus a középmezőnyben tanyázó Genoát fogadta a Stadio Olimpicóban a forduló ebédidőben rendezett találkozóján.

A torinóiak számára nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés, a genovaiak ugyanis már a hetedik percben megszerezték a vezetést. Luca Antonelli lőtt kapura a tizenhatos előteréből, és a labda Leonardo Bonuccin irányt változtatva Marco Storari kapujának jobb oldalában kötött ki. 0–1.

A folytatásban a Genoa a megszerzett előny megtartására törekedett, míg a Juventus nem igazán tudta feltörni a vendégek védekezését, így nem volt túl látványos a mérkőzés a félidő hajrájáig.

A 39. percben aztán az öngólt szerző Bonucci majdnem kijavította hibáját, miután közelről bólintott kapura egy középre fejelt labdát, ám Eduardo nagy bravúrral hárított.

Négy perccel később Simone Pepe is fejjel veszélyeztetett a vendégek kapujánál jobb oldali beadás után, de a hosszú oldalon érkező támadó egy pattanás után a kapu mellé bólintott.

A második játékrész azonban kiválóan kezdődött a hazaiak számára. Jobb oldali beadás után Pepe csúsztatott a kapu irányába, és a labda Marco Rossin megpattanva Eduardo kapujának jobb oldalában kötött ki. 1–1.

Két perccel később ismét a Juventus került helyzetbe: Milos Kraszics lőtt kapura nagy erővel, de Eduardo ezúttal mentett.

Az 57. percben megint a vendégeknél volt az előny: Luca Antonelli kapott jó indítást a bal oldalon, és lefutott az alapvonalig, majd kiválóan lőtte vissza a labdát a középen érkező Antonio Floro Floresnek, aki egy igazítás után a bal kapufát is eltalálva szerzett szép gólt. 1–2.

Ezúttal azonban csak hat percig vezetett a Genoa: a csereként beálló Luca Toni nagyszerűen adott vissza egy balról középre lőtt labdát Alessandro Matrinak, aki átvétel után tolt egyet a labdán, majd jobbal a kapu bal oldalába bombázott. 2–2.

A 70. percben Toni nem sokkal maradt le egy keresztlabdáról nagy helyzetben, majd négy perccel később Pepe passzolta fel a labdát a magas csatárnak, aki azonnal visszatette azt, és Pepe lövése Eduardón megpattanva épp hogy a kapu mellé ment.

A 83. percben aztán góllá érett a Juventus fölénye. Luca Toni sprintelt egy hosszú indításra, majd erőszakosan megszerezte a labdát, és átemelte azt a kifutó Eduardón. 3–2.

Az utolsó pillanatokban Floro Flores borzolta a hazai szurkolók kedélyeit, de elvetődve leadott lövése a kapu fölé ment, majd Toni is betalálhatott volna, de lövése mellément, így a Juventus 3–2-re megnyerte a Genoa elleni összecsapást.