2013.08.26. 21:32 focistablog

Rossi és Pizarro góljával nyert a Fiorentina

A Fiorentina 2–1-re nyert hazai pályán a Catania ellen az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 1. fordulójának záró mérkőzésén.

Szép számú közönség látogatott ki a firenzei Artemio Franchi Stadionba, és már a 14. percben örülhettek a Fiorentina-hívek, Giuseppe Rossi ugyanis okosan helyezett a jobb alsó sarokba Juan Cuadrado passza után. A Villarrealtól igazolt 26 éves olasz válogatott támadó 2011 októbere után volt újra eredményes bajnoki meccsen (akkor még a spanyol csapat színeiben talált be), a Serie A-ban pedig 2297 nap után szerzett gólt újra (2007-ben még Parma-játékosként a Messina ellen ünnepelhetett).

A kilenc argentinnal felálló Catania azonban nem zuhant össze a korán kapott góltól, és a 22. percben némileg váratlanul egyenlített, mégpedig Pablo Barrientos találatával.

A vendéggólban David Pizarro is benne volt, ám a hazaiak chilei középpályása gyorsan javította hibáját, midőn egy szép csel után kilőtte a bal felső sarkot. Egyébként ezt a firenzei gólt is az agilisan játszó Cuadrado készítette elő.

Rossi csatárpárja Mario Gomez volt, aki góllal tehette volna le névjegyét első olasz bajnokiján, ám egy kontratámadás végén hiába állt az üres kapuval szemben, a kapufa tövére rúgta a Rossitól kapott labdát.

A Bayern Münchentől vett német támadó a második félidőben sem talált be, azonban ez a pályán lévő többi labdarúgóra is igaz volt, így a Fiorentina ha a vártnál talán nehezebben is, de begyűjtötte a három pontot a nyitó forduló záró mérkőzésén.

Az oldalról

Ez az oldal az olasz labdarúgással foglalkozik. Itt mindent megtalálsz ami az olasz labdarúgással kapcsolatos. Híreket,érdekességeket olvashatsz a Seria A-ban szereplő csapatokról és az ott játszó játékosokról. Az európai kupaporondon elért eredményekről is találsz cikkeket. Az edzői sorsokat és a lehetséges játékos átigazolások is nyomon követheted. Természetesen az olasz válogatottról is találsz információkat. Jó böngészést!