2011.12.08. 23:06 focistablog

Dráma után Marchisio negyeddöntőbe lőtte a Juvét

A Juventus hosszabbítás után 2–1-re győzött hazai pályán a Bologna ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Olasz Kupában. A torinóiak negyeddöntős ellenfele a Roma–Fiorentina találkozó győztese lesz.

Claudio Marchisio remek megmozdulása döntött

Nem mondhatni, hogy látványos helyzetekkel indult volna a mérkőzés, a Juventus és a Bologna amolyan igazi „olaszfocis” meccsel „szórakoztatta” a nézőket. A torinói együttes vezetőedzője, Antonio Conte már a szerdai sajtótájékoztatón jelezte, hogy azok bizonyíthatnak a kupameccsen, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak a szezonban.

Persze a „zebrákat” így sem kellett félteni. A Milos Kraszics, Fabio Quagliarella, Alessandro Del Piero támadóhármas elméletileg sok veszélyt rejt magában. Elméletileg...

Az első félidőben ugyanis alig forogtak veszélyben a kapuk. Némi izgalmat mindössze Del Piero távoli lövései jelentettek. No meg Quagliarella kihagyott ziccere nem sokkal a szünet előtt...

Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy a mérkőzésen végig a Juventus irányított. Így aztán a második félidőben is inkább a hazaiak álltak közelebb a gólszerzéshez. A játékrész elején Del Pierro megpattanó lövése ment mellé, majd az olasz támadó újabb próbálkozását Federico Agliardi tolta szögletre.

Már mindenki elkönyvelte, hogy hosszabbítás lesz a mérkőzésen, amikor is a 90. percben Emanuele Giaccherini egy labdaszerzés után vezette a labdát, és éles szögből betalált a vendégek kapujába. Egy fordulatot azonban még tartogatott a meccs...

A rendes játékidő hosszabbításának 6. (!) percében Andrea Raggi egyenlített, így következhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

Ez elég balszerencsésen kezdődött a Bologna számára, ugyanis Nico Pulzetti megsérült, és mivel a vendégek már kihasználták a három cserelehetőségüket, tíz főre fogyatkoztak.

Emberhátrányban mintegy tíz percig bírták a Juve nyomását, a 102. percben Claudio Marchisio szép cselt követően gyönyörűen lőtte ki a kapu jobb oldalát.

A Juventus ezután még szerzett két, les miatt érvénytelenített gólt, Eljero Elia ziccert rontott, de ez is belefért a torinóiak számára, ugyanis 2–1-es győzelmükkel ha nehezen is, de bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol a Roma vagy a Fiorentina lesz az ellenfelük.

LABDARÚGÓ OLASZ KUPA 
NYOLCADDÖNTŐ
Juventus–Bologna 2–1 (Giaccherini 90., Marchisio 102. ill. Raggi 90+6.) – hosszabítás után.

 

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA, ÁGRAJZ SZERINT 
Juventus–Bologna 2–1
Roma–Fiorentina
Lazio–Verona
Milan–Novara
Palermo–Siena
Udinese–Chievo
Internazionale–Genoa
Napoli–Cesena

Az oldalról

Ez az oldal az olasz labdarúgással foglalkozik. Itt mindent megtalálsz ami az olasz labdarúgással kapcsolatos. Híreket,érdekességeket olvashatsz a Seria A-ban szereplő csapatokról és az ott játszó játékosokról. Az európai kupaporondon elért eredményekről is találsz cikkeket. Az edzői sorsokat és a lehetséges játékos átigazolások is nyomon követheted. Természetesen az olasz válogatottról is találsz információkat. Jó böngészést!