Sohasem kezdett még ilyen rosszul az Inter

Idénybeli negyedik bajnoki vereségét szenvedte el az Internazionale az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában a Catania otthonában – hat lejátszott mérkőzést tekintve ez az Inter valaha volt legrosszabb rajtja a bajnokságban. A milánói együttes városi riválisa, az AC Milan viszont – ugyancsak tegnap – hazai pályán simán legyőzte a szicíliai Palermót, ami Massimiliano Allegri vezetőedző szerint fordulópont volt, míg Adriano Galliani ügyvezető igazgató már a bajnoki címről beszél.

Az Inter játékosai mostanában nem repesnek az örömtől

CATANIA–INTER 2–1

A Catania otthonában elszenvedett negyedik bajnoki vereségével az Inter immár a valaha volt legrosszabb idénykezdetét mutatja be.

„Pontokat kellett volna szereznünk, és az első félidő alapján erre minden esélyünk meg is volt, de aztán két kontrából kapott gól miatt kikaptunk – kezdte mondandóját Claudio Ranieri, az Inter vezetőedzője a találkozó után. – Továbbra is nyugodtnak kell lennünk és keményen kell dolgoznunk, mert még sok tennivalónk van."

A Catania győztes góljánál – amelyet Francesco Lodi szerzett büntetőből – egyes vélemények szerint a játékvezető hibázott, Luca Castellazzi ugyanis nem szabálytalankodott az esetnél.

„Érthető, hogy a játékvezető büntetőt ítélt, mert szabad szemmel nem könnyű észrevenni, hogy Castellazzi már visszahúzta a kezét a Catania-játékos lába elől" – vélekedett Ranieri.

Az Inter 36 éves kapusa ugyanakkor más véleményen volt ezzel kapcsolatban. „Nem értem hozzá Bergessióhoz, eljátszotta az esést. Nem kellett volna tizenegyest ítélni."

Javier Zanetti nem kívánt foglalkozni az esettel, szerinte az egész csapat ugyanolyan csalódott a gyenge szereplés miatt, mint a drukkerek, de továbbra is hisz benne, hogy az Inter többet tud ennél.

AC MILAN–PALERMO 3–0

Massimiliano Allegri szerint kulcsfontosságú volt a Palermo elleni siker. „Nyilvánvaló, mennyire fontos volt ez a meccs. A riválisok teljesítményétől függetlenül a lényeg, hogy ismét rátaláltunk a győzelemhez vezető útra. Ez a győzelem többet ér három pontnál, elkezdhetünk felfelé haladni a tabellán" – nyilatkozta.

A piros-feketék ügyvezető-igazgatója, Adriano Galliani úgy véli, az együttesnek jó esélyei vannak a bajnoki cím megszerzésére.

„A Milan nagyszerű csapat kiváló játékosokkal, muszáj, hogy versenyben legyünk a bajnoki címért. Nem vagyunk egyik riválisnál sem gyengébbek" – vélekedett Galliani.

LAZIO–ROMA 20.45

A forduló rangadóját vasárnap este az olasz fővárosban rendezik, ahol a Lazio a Romával csap össze várhatóan paprikás hangulatú mérkőzésen. A találkozó nem csak a történelmi rivalizálás miatt is fontos, hisz a tabellára nézve megállapítható, ez amolyan „hatpontos" meccs lesz a két csapat szempontjából, mindkét római gárda ugyanis nyolc ponttal áll a pontvadászat középmezőnyében.

A fogadóirodák a „farkasokat" tartják esélyesebbnek, ami érthető, ha azt vesszük, hogy a legutóbbi négy Derby della Capitalét ők nyerték meg, míg a Lazio legutóbb 2009 áprilisában zsebelt be három pontot legfőbb riválisa ellen a bajnokságban.

A Lazio–Roma derbiken természetesen a vehemens olasz fanatikusok is szoktak magukról hallatni, minden bizonnyal a mai összecsapás során is lesz dolga a rendőrségnek, különösképpen, hogy Rómában amúgy is zavargások voltak a napokban.

Az olasz sajtóban a meccsel kapcsolatban a fő téma, hogy Francesco Totti, a Roma ikonja sérülés miatt nem játszhat ma este, ami még Edy Reja, a Lazio trénere szerint is sajnálatos dolog. „Sajnálom, hogy Totti kihagyja ezt a fontos derbit" – vélekedett Reja, aki egy Roma elleni sikerrel engesztelné ki a Lazio szurkolóit.

Természetesen a Roma szakvezetője, a nyáron kinevezett Luis Enrique is tisztában van a mérkőzés fontosságával. „Rendkívül fontos meccs lesz mindannyiunk számára, bevallom, hónapok óta foglalkoztat, és ez teljesen normális – fogalmazott a spanyol szakember. – Igazi csemegét ígér az összecsapás, remélem, a publikum tökéletesen ki lesz szolgálva. Mindent elkövetek majd, hogy nyerjünk, s bár sokan emlékeztetnek rá, nem foglalkozom a személyes jövőmmel. A meccs a lényeg. Nagyon sajnálom, hogy Francesco Totti nem játszhat, mert nagyon fontos játékos, most pedig különösen az."