2011.04.21. 16:45 focistablog

AC Milan: jövő héten lovaggá ütik Clarence Seedorfot Hollandiában

Beatrix holland királynő jövő csütörtökön lovaggá üti Clarence Seedorfot, az AC Milan négyszeres Bajnokok Ligája-győztes labdarúgóját.

A suriname-i származású középpályás – aki április 1-jén volt 35 éves – az egyetlen olyan futballista, aki négy BL-diadalból vette ki a részét: 1995-ben a holland Ajax-szal, 1998-ban a spanyol Real Madriddal, 2003-ban és 2007-ben pedig az AC Milannal hódította el a legrangosabb európai kupát.

A lovagi címet nemcsak a pályán, hanem az azon kívül elért eredményeiért is kapja: Seedorf a „Bajnokok a gyerekekért” elnevezésű alapítványon keresztül támogatja a harmadik világban élő, nehéz sorsú gyermekek tanulását és fejlődését.

Az oldalról

Ez az oldal az olasz labdarúgással foglalkozik. Itt mindent megtalálsz ami az olasz labdarúgással kapcsolatos. Híreket,érdekességeket olvashatsz a Seria A-ban szereplő csapatokról és az ott játszó játékosokról. Az európai kupaporondon elért eredményekről is találsz cikkeket. Az edzői sorsokat és a lehetséges játékos átigazolások is nyomon követheted. Természetesen az olasz válogatottról is találsz információkat. Jó böngészést!