2011.04.20. 13:45 focistablog

Montella: Ekkora hibák után nehéz bármit mondani

Az Inter Dejan Sztankovics nagyszerű góljával 1–0-ra megverte a Romát idegenben az Olasz Kupa elődöntőjének első meccsén. A fekete-kékeknél örülnek, hogy sikerült valamelyest feledtetni az elmúlt hetek kudarcait, és Leonardo elmondta, nem aggódik a jövője miatt. A „farkasokat” irányító Vincenzo Montella szerint Mirko Vucsinics kihagyott helyzetén múlhatott a vereség.

 Vucsinics óriási helyzetben hibázott

Az Inter vezetőedzője, Leonardo szerint nem volt könnyű megverni a Romát idegenben, de a fekete-kékek végig irányították a találkozót.

„Nagyon fontos volt, hogy véget vessünk a rossz eredmények sorozatának. Soha sem olyan könnyű, mint amilyennek látszik. Számos tényező elveheti a csapat önbizalmát. A római sikerünk korántsem volt könnyű, és a játékosok nagyszerűen teljesítettek. Mindkét csapat vereséget követően lépett pályára, így nem volt egyszerű felkészülni. Sikerült a meccs elejétől kezdve irányítanunk a találkozót" – mondta Leonardo.

Az újságírók persze ismét szóba hozták a tréner jövőjének kérdését, akinek a helyére a korábbi hírek szerint José Mourinhót szeretné szerződtetni a milánói klub – ám ezt Massimo Moratti elnök cáfolta.

„Nem aggódom a jövőm miatt, mivel soha nem gondolkodtam a jövőn. Csak a mának élek, és a vasárnapi meccsünkre összpontosítok. Nyílt a kapcsolatom a klubbal, a vezetők tudják, mit gondolok. Ugyanaz a célunk: a csapat sikere. Meg kell találnunk az állandóságot a bajnokságban, mivel néhány vereség kizökkentett minket a ritmusból" – jelentette ki a brazil szakember.

A fekete-kékek csapatkapitánya, Javier Zanetti szerint Leonardo jó munkát végez, és a futballista örül, hogy sikerült túllépni a nehéz perióduson.

„Fontos sikert arattunk egy nehéz ellenfél otthonában. Sikerült túljutni egy nehéz időszakon, és győzelemmel válaszolni. Kiváló meccset játszottunk egy tehetséges ellenféllel szemben. Rómában soha sem könnyű győzni. Mindig azt mondtam, hogy Leonardo kiváló munkát végez. Nem szabad a pletykákkal foglalkoznunk, csak a következő meccsre kell összpontosítanunk" – mondta Zanetti.

A Románál Mirko Vucsinics kihagyott helyzete borzolta a kedélyeket. A montenegrói csatár – ismét – hatalmas helyzetben hibázott, és a „farkasokat" irányító Vincenzo Montella szerint ezen múlhatott a végeredmény, de tisztában van vele, hogy a támadón nagy a teher.

„Amikor ilyen dolgok történnek, óriási helyzetek maradnak ki, akkor nagyon nehéz bármit is mondani. Mirko csinált néhány jó dolgot és néhány kevésbé jó dolgot, de nyilvánvaló, hogy nagy stressznek van kitéve mostanában. Ami a csapat teljesítményét illeti, könnyű az eredmény alapján ítélkezni, de a különbség egy apró eseten múlhatott" – mondta Montella.

 

Az oldalról

Ez az oldal az olasz labdarúgással foglalkozik. Itt mindent megtalálsz ami az olasz labdarúgással kapcsolatos. Híreket,érdekességeket olvashatsz a Seria A-ban szereplő csapatokról és az ott játszó játékosokról. Az európai kupaporondon elért eredményekről is találsz cikkeket. Az edzői sorsokat és a lehetséges játékos átigazolások is nyomon követheted. Természetesen az olasz válogatottról is találsz információkat. Jó böngészést!