Még egy lépés előre: a Milan Firenzében sem torpant meg

A Fiorentina sem tudott ellenállni az AC Milannak: az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság listavezetője 2–1-re győzött Firenzében, a 32. forduló záró mérkőzésén. A Milan előnye három pont a Napolival és öt a címvédő Internazionaléval szemben.

Firenze nem egy könnyű „vadászterep", még akkor sem, ha a Fiorentina a középmezőnybe szürkült a 2010–2011-es szezonban – a lila-fehérek mindössze háromszor kaptak ki hazai pályán eddig ebben az idényben. A Milan úgy jött, hogy segít behúzni a megfelelő rovatba a negyedik vereséget is – pláne, hogy a Napoli délután Edinson Cavani nélkül is nyert, pontszámban beérve a listavezetőt. No meg a szombaton nyerő Inter is csak két pontra volt a meccs előtt...

Nos, a Milan az első félidőben mindent megtett azért, hogy szurkolóinak izgalommentes legyen az estéjük. Massimiliano Allegri csapata már a 9. percben vezetést szerzett egy szép góllal – egy rossz felszabadítás után Pato precíz fejessel ugratta ki a rendezetlen védelem tagjai között Clarence Seedorfot, aki higgadtan a léc alá lőtt – 0–1.

A gól alaposan megzavarta a Fiorentinát, és a hazaiak gyorsan kaphattak is volna még egyet, ha Pato nem Artur Boruc kezébe lő egy ziccert. A firenzeiek Donadel révén dolgoztatták meg Abbiatit, de egyértelműen a Milan volt fölényben. Gianluca Zambrotta bombáját Borucnak a léc alól kellett kitolnia, majd egy Pato-lövést védett a „szent kapus", de a 40. percben így is jött a második.

A Milan gyors és pontos támadást vezetett a labdát nem találó Fiorentina-védők asszisztálása mellett: Zlatan Ibrahimovic Kevin-Prince Boatenget ugratta ki, a középpályás egyből Pato elé tálalt, akinek rutinfeladat volt a ziccer belövése – 0–2.

A második félidőben sem lehettek boldogabbak a hazai nézők, a Milan tíz perc alatt eldönthette volna a mérkőzést, de Ibrahimovic két óriási lehetőséget is elhibázott gyorsan egymás után. A vendégek kényelmesen kontráztak, egész addig, míg Vargas szépített, ezzel izgalmassá téve a hajrát. A középpályás egy kipattanó után a tizenhatoson kívülről, megpattanó lövéssel vette be Abbiati hálóját – 1–2 és volt még reménye a „violáknak".

A váratlanul parázs hajrából először Zlatan Ibrahimovic szállt ki egy piros lappal némi harciaskodás után (hivatalosan sportszerűtlen viselkedésért „szórták ki”) – a svéd újabb eltiltása nem jön jól a bajnoki címre hajtó Milannak. A Fiorentina próbálkozott, de hiába, egyenlítési lehetősége nem akadt: a Milan 2–1-re megverte későn ébredő ellenfelét, ezzel nagyon fontos újabb három pontot szerzett.