A Napoli utolérte a Milant, Rudolf gólpasszt adott

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 32. fordulójában a Napoli nyert Bolognában, így három bajnoki ponthoz jutott, s beérte a listavezető AC Milant. A milánóiak a forduló zárásaként este a Fiorentina otthonában lépnek pályára. Olaszországi légiósaink közül Rudolf Gergely lehetett a legboldogabb, aki gólpasszal segítette újabb ponthoz a Barit hazai pályán a Catania ellen.

A nápolyiak az első felvonás végén tizenöt perc alatt eldöntötték a három pont sorsát, előbb a bolognai védelem kapitális hibáját kihasználva jutottak vezetéshez – kapusuk épp a középen üresben érkező Giuseppe Mascara elé tenyerelte a labdát, a védőtársak pedig csak lestek, ahányan voltak –, majd büntetőből növelték előnyüket.

Rudolf Gergely kezdőként kapott lehetőséget a Bariban, amely a Cataniát fogadta. A tavasszal jó formát mutató magyar támadó a 33. percben gólpasszal vétette észre magát, amikor a jobb oldalról remekül kapu elé tekert szögletéből Alessandro Gazzi megszerezte a vezetést a házigazdáknak. A kiesés elől menekülő Barinak nagyon jól jött volna a három pont, de be kellett érnie eggyel, miután a vendégek még az első félidő hajrájában egalizáltak.

A Sampdoriában Koman Vladimir nem fért be a keretbe, Laczkó Zsolt is csupán a kispadra. Az önmagát csak kereső genovai alakulat ezúttal sem tudott kikecmeregni a gödörből, sőt ha lehet mondani, abban még mélyebbre került. A nem túl izgalmas meccsen ugyanis a vendég Lecce győzni tudott, így megelőzte a Sampot, amely még inkább érintett lett a kiesés elkerüléséért folyó harcban. A kétgólos hátrányba kerülő vendéglátók a 69. percben szépítettek ugyan, de három perccel később emberhátrányba kerültek, ami megpecsételte a sorsukat.

Sorrendben hetedik mérkőzésén maradt nyeretlen a Sampdoria – ötöt veszített el, kettőn pedig 0–0-ra végzett –, Genovában pedig zsinórban harmadszor volt kénytelen fejet hajtani legyőzőjének. A tabella alsó régiójába tartozó riválisok közül a Parma és a Cesena után a Lecce is (egy góllal) győzött nála.

Vass Ádám szintén kezdő volt a Bresciában, de csak 31. percig lehetett aktív résztvevője a találkozónak, mert lecserélték. Az ellenfél, a Cagliari akkor már 1–0-ra vezetett, védekező középpályásunk helyét egy támadó foglalta el. A taktikainak is nevezhető edzői húzás bejött, a vendégek a második felvonás közepén egyenlítettek, a gólpasszt a Vasst váltó csereember, Alessandro Diamanti könyvelte el.

A Palermo saját magát verte meg, hiszen a 90. percben kétgólos volt az előnyük az akkor már tíz emberrel játszó Cesenával szemben, a végén mégis kénytelenek voltak beérni a házigazdák egy ponttal. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a vendégektől további két, kispados játékos is piros lapot kapott a hajrában.

A Lazio Parma elleni hazai győzelméhez kétség sem fért, a rómaiak két góllal győztek, és így továbbra is versenyben vannak a dobogóért, valamint a BL-helyért.