Maicon győzelemre vezette az Intert

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 32. fordulójának nyitó mérkőzésén a címvédő Internazionale hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Chievót. A találkozó első találatát Esteban Cambiasso szerezte Maicon átadásából, majd a brazil szélső egy kipattanó labdát vágott a hálóba. A fekete-kékek győzelmükkel feljöttek a második helyre a tabellán, két pont a hátrányuk az éllovas városi riválissal, az AC Milannal szemben.

Az első félidőben esélyeshez méltóan az Internazionale kezdeményezett, előbb a Schalke ellen 5–2-re elveszített Bajnokok Ligája-negyeddöntőn óriási gólt szerző Dejan Sztankovics próbálkozott, majd Giampaolo Pazzini lövése kerülte el a Chievo kapuját.

A vendégeknél a legnagyobb veszélyt a gárda házi gólkirálya, a tíztalálatos Sergio Pellissier jelentette, aki többször is kísérletezett, gólt azonban nem tudott szerezni, így 0–0-s eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A szünet után újra az Inter ragadta magához a kezdeményezést, és a 66. percben gólra váltotta mezőnyfölényét: Maicon átadása után Esteban Cambiasso lövése egy bevetődő hazai védő lábáról a kapufa segítségével a kapuba vágódott. 1–0.

Ezután sem állt meg a címvédő, tovább rohamozta a Chievo kapuját, és a 84. percben megduplázta előnyét: a vendégek tizenhatosán belül nagy kavarodás alakult ki, amelyben Maicon észlelt leggyorsabban, és 7 méterről az elvetődő Sorrentino alatt a hálóba vágta a labdát. 2–0.

A gól után néhány perccel még Pellissier előtt adódott nagy lehetőség a szépítésre, azonban tizenhatoson belülről leadott lövése fölészállt, így az eredmény már nem változott.