AS Roma: Senki sem számított ilyen rajtra - Totti

Hétből hét: az AS Roma hét fordulót követően is százszázalékos az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A), az Internazionale elleni találkozón két gólt jegyző Francesco Totti szerint előzetesen senki nem számított ilyen rajtra, de a csapat bármire képes lehet.

totti640.jpg

„Senki nem számított ilyen rajtra, de bizonyítottuk, hogy bárkivel felvesszük a versenyt” – mondta az Inter ellen két gólt szerző Francesco Totti.


„Nagyon kiegyensúlyozottak vagyunk, mert egyébként nem könnyű sorozatban hét meccset nyerni. Reméljük, hogy így folytatjuk. Még hosszú út áll előttünk, de sokáig eljuthatunk. Több, nemzetközi szinten is elismert játékosunk van, de a legfontosabb, hogy fejben rendben vagyunk. Vannak erős ellenfeleink, de az a célunk, hogy odaérjünk a Bajnokok Ligáját jelentő helyekre” – tette hozzá Totti a Sky Sport Italiának.

Rudi García, a Roma edzője szerint a csapatkapitány a futballtörténelem egyik legjobb játékosa:

„Van egy vezérünk a támadások során, aki a kapitányi karszalagot is viseli. Én csak a Roma edzője vagyok, így nem adhatok tanácsot Prandellinek – mondta García arra a kérdésre, hogy Tottinak helye lenne-e az olasz vb-keretben. – Totti a futballtörténelem egyik legjobb játékosa, csodálatos volt látni ilyen boldognak.”

Az edző természetesen elégedett volt a meccsen látottakkal, bár hozzátette, hogy még nagyon hosszú a szezon.

Kollégája, Walter Mazzarri szerint nem játszottak alárendelt szerepet a találkozón:

„Összességében nem játszottunk alárendelt szerepet. De a Roma kiváló képességű csapat, olyan játékosokkal, mint Francesco Totti, aki el tudja dönteni a meccseket. Paradox módon jobbak voltunk, mint amikor kettő-egyre legyőztük a Fiorentinát.”

Hír még az Inter háza tájáról, hogy az indonéz tulajdonosjelölt, Erick Thorir állítólag azt szeretné, ha továbbra is Massimo Moratti maradna az elnök.